Kranbil

En femaxlig fulluftfjädrad kranbil med högsta miljöklass Euro 6. Bilen är utrustad med en
Effer 955 8s kran och kan utrustas med jibb som ger en max räckvidd av 38 m.


Kranbil


Grundkranen når 20,6 m och lyfter där 2820 kg. Kranen kan köras via ett eldrivet hydraulaggregat innomhus vilket ju ger en helt avgasfri drift. Elmotorn fodrar ett 32 amp. uttag. Då detta aggregat väger en del så är det något som tas med löst vid behov.Kranen har diverse extra utrustningar såsom vinsch och hydraulik för skopa och rotator ut i jibben.

Extra utrustning såsom diverse olika lyftok, pallgafflar och personkorg finns. Personkorgen tillhör den största på marknaden för kranbilar och är godkänd för fyra personer eller 400 kg last. Den kan även svängas i sidled för bästa möjliga åtkomst. Brukar vara väldigt omtyckt vid mastarbeten. Lyfthöjd med korgen är max 37 meter. Flaket på bilen är hydrauliskt breddningsbart och förlängningsbart. Naturligtvis även utrustat med kölficka och hydrauliska båtstöttor.

Bilen har en lastkapacitet på ca 5 ton på så kallad bk 1 väg men på de nya bk 4 vägarna ca 15 ton.Tekniskt sett är bilen godkänd för 15 tons lastkapacitet.Då vi har ett antal olika släpvagnar så brukar inte vikten vara något problem då tyngre saker lastas på släp.

Bild Bild Bild
Bild Bild Bild
Bild Bild Bild
Bild Trad Bild
Diagram Diagram  
Du kan klicka på en bild för bättre upplösning.